“Agroživ” i dalje na liderskoj poziciji

Bez autora
May 14 2012

Decembra 2010. godine, kompaniju “Agroživ” preuzeo je “Srbijagas”. Od tada “Agroživ” je uspeo da vrati lidersku poziciju na tržištu Srbije, poveća proizvodnju u svim segmentima, stabilizuje finansijsko poslovanje i podigne nivo sirovinske baze. Ova kompanija će izgraditi najsavremeniju klanicu za proizvodnju živinskog mesa u jugoistočnog Evropi. Investicija je vredna oko 15,5 miliona evra i doprineće da se postojeći kapaciteti “Agroživa” uvećaju dva i po puta. Strateški ciljevi kompanije su unapređenje kvaliteta proizvoda, usluga i odnosa sa potrošačima, ulaganja u nove maloprodajne objekte, kao i održavanje koraka sa novim tehnologijama i savremenim poslovnim praksama. U prvih pet meseci 2011. nivo proizvodnje podignut je na 100 posto kapaciteta u celokupnom lancu proizvodnje, a zapažen rast kvaliteta svih proizvoda je doveo i do povećanja tražnje.

“Agroživ” i dalje na liderskoj pozicijiDecembra 2010. godine, kompaniju “Agroživ” preuzeo je “Srbijagas”. Od tada “Agroživ” je uspeo da vrati lidersku poziciju na tržištu Srbije, poveća proizvodnju u svim segmentima, stabilizuje finansijsko poslovanje i podigne nivo sirovinske baze.

Na konferenciji za novinare u Novom Sadu u okviru nastupa na 79. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, rukovodstvo kompanije je posebno istaklo da će izgradnju najsavremenije klanice za proizvodnju živinskog mesa u jugoistočnog Evropi, što je investicija vredna oko 15,5 miliona evra, doprineti da se postojeći kapaciteti “Agroživa” uvećaju dva i po puta.

Strateški ciljevi kompanije su unapređenje kvaliteta proizvoda, usluga i odnosa sa potrošačima, ulaganja u nove maloprodajne objekte, kao i održavanje koraka sa novim tehnologijama i savremenim poslovnim praksama, istakli su čelnici “Agroživa”.

U prvih pet meseci 2011. nivo proizvodnje podignut je na 100 posto kapaciteta u celokupnom lancu proizvodnje, a zapažen rast kvaliteta svih proizvoda je doveo i do povećanja tražnje. Takođe, brojne nagrade i priznanja, kao što je apsolutni šampionski pehar na novosadskom sajmu, dale su dodatnu potvrdu za kvalitet rada kompanije, rekao je generalni direktor kompanije Predrag Amidžić.

On je podsetio i da je u protekloj godini na tržište plasiran niz novih proizvoda, kao i da je “Agroživ” nedavno otvorio i novi distributivni centar u Novom Sadu, kapaciteta 500 tona mesečno prerađevina od pilećeg mesa. Takođe, osposobljen je i sistem hlađenja u postojećoj klanici, koji će izdržati povećano klanje tokom cele godine.

Kako se navodi u saopštenju, “Agroživ” danas snabdeva oko 50 posto tržišta, a deo proizvodnje izvozi i u susedne zemlje.Kompanija je uspela da sačuva sva postojeća radna mesta, kao i da zaposli nove ljude, a uz planirane investicije i uvođenje novih linija proizvoda otvaraju se velike mogućnosti za izvoz u Rusiju, zemlje Bliskog Istoka i zemlje Evropske unije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik